Lessen paardrijden

De tijd waarin je pony opgezadeld klaar stond en je alleen hoefde op te stappen voor je rijles, een uurtje kon rijden en hem daarna weer over kon dragen, zonder verder enig contact te hebben met dit dier dat jou een uur plezier schenkt hebben wij al lang achter ons gelaten. Wij vinden het belangrijk dat er op de juiste manier met pony’s omgegaan wordt, niet alleen tijdens het rijden, maar zeker ook daarbuiten. Want ook dát hoort bij leren paardrijden; de juiste behandeling en verzorging van pony’s voor en na het rijden.

Introductiepakket

Voor de beginnende ruiters hebben wij een introductiepakket. Dit pakket bestaat uit 7 privélessen van een half uur (2 poets- en zadellessen en 5 rijlessen) en de kosten hiervoor zijn € 140,- (tot 16 jaar). De eerste twee lessen wordt er aandacht besteed aan de omgang met de pony, het poetsen en opzadelen. Deze eerste twee lessen dienen samen met de ouder/verzorger te worden gevolgd. Daarna starten we met de basisbeginselen van het paardrijden. Bij het introductiepakket zit ook een lesboekje.

Na de 7 introductielessen wordt in overleg met u en de instructeur bekeken in welke groepsles uw kind geplaatst kan worden. Of dat er mogelijk nog meer privéles nodig is om aan te kunnen sluiten in de gewenste groepsles. De privélessen kosten € 34,00 per half uur.

Voor het aanmelden of eventuele vragen over ons introductiepakket kunt u mailen naar info@manegedemustang.nl

Kwalitatief onderwijs

Om de kwaliteit van onze lessen te waarborgen werken wij alleen met gediplomeerde instructeurs/instructrices en ligt de groepsgrootte rond de 8 à 9 ruiters, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Deze aandacht krijg je niet alleen tijdens het rijden in de les, maar ook een ontspannen omgang met de paarden vinden we belangrijk, dus begeleiden we je ook zoveel mogelijk bij de verzorging en het op- en afzadelen.

Groepslessen op niveau

Onze groepslessen worden ingedeeld op niveau, niet op bijvoorbeeld leeftijd. Natuurlijk proberen we wel om leeftijdsgenoten binnen hetzelfde niveau zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Wij hebben een leidraad opgesteld aan de hand waarin staat beschreven wat een ruiter moet kennen en kunnen op een bepaald niveau. Deze leidraad is mede gebaseerd op de inhoud van de FNRS-proeven. Een ieder leert natuurlijk eerst de basisvaardigheden, zowel rij-technisch als ook met betrekking tot de omgang met paard en pony. Onze groepslessen worden ingedeeld in 9 niveaus waarbij ruiters uit niveau 0 weinig tot helemaal geen ervaring hebben en ruiters van niveau 9 bezig zijn met oefeningen uit de klassen M-Z dressuur. In principe wordt een hele groep één keer in de zoveel tijd beoordeeld en zo per groep bevorderd naar een hoger niveau. Het kan echter ook zo zijn dat een bepaalde ruiter zich sneller ontwikkelt dan de rest en dat deze door mag schuiven naar een hoger niveau. Of dat een ruiter moeite blijkt te hebben met het niveau van de les en wat extra aandacht nodig heeft, al dan niet in een privéles.

Lessen volgen met eigen paard

Ook met uw eigen paard of pony, al dan niet gestald op manege de Mustang, bent u van harte welkom in onze groepslessen. Rijdt gerust eens een proefles mee om te proberen. Maak hiervoor wel eerst even een afspraak om teleurstellingen te voorkomen.

Volwassenen

Wilt u graag beginnen met rijden, dan kunt u bij ons natuurlijk terecht voor paardrijlessen. U begint dan met een aantal privélessen, welke een half uur duren. Hierin wordt u de basis van het rijden aangeleerd, zodat u na een poosje, als u dat wilt, mee kunt gaan rijden in één van de groepslessen.

Kunt u al paardrijden, dan kunt u bij ons vrijwel dagelijks terecht in één van de dressuurlessen. Bel gerust om een afspraak te maken en rijd eens een lesje mee om te proberen.

Privélessen

Het nemen van privéles is op afspraak mogelijk. Voor een eerste kennismaking met de paardensport, maar ook als je al kunt rijden en graag wat extra persoonlijke begeleiding tijdens het rijden wilt, kun je een afspraak maken met de instructie voor een privéles, springen of dressuur. Privélessen duren 30 minuten en kunnen eventueel ook met meerdere personen worden gereden.

Springlessen

Gevorderde ruiters kunnen meerijden in de springlessen of een privéles afspreken.